Tuesday, September 8, 2009

Chiken chop

First time aku wat chiken chop. ne pun ada akak tu bg resepi. so aku cuba lah nasip jadi. Gambo tu x cukup sajian patut ada kentang goreng tp aku x dan nk goreng.

Bahan2

Daging ayam bhgian peha yg dh siap d buang tulang. Ari tu aku li 4ketul rege dia RM 10.45 kot.
tepung jagung
tepung ubi
telo ayam
lada putih
garam

Cara2

perap ayam tu dgn lada putih(aku pakai lada putih yg segera tu je) + telo yg dh d pecah kn + garam + tepung jagung. pastu aku tambah sos tiram n stok ayam. perap la bape lama korang nk jgn sampai busuk dah. korang agak2 la bape jam ari tu aku wat 1jam lebih je. sebelom goreng salut ayam yg dh d perap tu dgn tepung ubi pastu goreng dgn api yg sederhana besar sampai msk. dh msk taruk kat pinggan bubuh la sos + mayonis+kentang goreng.

No comments:

Post a Comment