Mula2 kupas bawang putih,merah n kentang hiris masuk kn dlm periuk yg ada air. pastu taruk la udang kering ke ikn bilis ke ikut suka la mana nak jgn lupa taruk garam secukup rasa gula sikit je sapa suka taruk la pakaji x pun taruk kiup know ayam pun boleh tok penambah perasa n masak.
Dh mendidih msk kn la bayam tugu hingga bayam lembut n hidang. pastu korang wat la sambal belacan n goreng ikan masin. mesti betambah korang mkn.
Tok budak2 ari tu aku msk kn megi goreng je senang n kompom abis punya.
weih.. apesai piyuk ko kemek-kemek kat tepi tu? sah beli kat kedai 2 hengget....
ReplyDeleteklasik kak piyuk kemek2 ne
ReplyDeleteson, hari ni ko nak entry resepi ape pulak... singgang ikan ayer la... hehehehhe
ReplyDeleteaku nak resepi sambal belacan je, yg tu aku failed sbb ko & mak usu jer yang berebut2 nak tumbuk... tgk sampai sekarang aku tak pandai2... huhuhu
x pe esk aku post resepi wat sambal belacan
ReplyDelete